Roladki ze schabu na grilla plus bonus
Majówka rozpoczęta z przytupem. Od dzisiaj mąż ma ważną rolę w Naszym życiu. To on jest odpowiedzialny za przygotowanie potraw z grilla, Ja tylko patrzę i uśmiecham się.
Od 12 lat myślałam, że ma dwie lewe ręce do gotowania, a tutaj mnie po tylu latach skubany zaskoczył. Wszystko zrobił sam, począwszy od zakupów, a skończywszy na pilnowaniu grilla, którego własnoręcznie wyspawał.
Roladki nadziewane:
- 10 plastrów schabu
- masło ziołowe
- ser żółty
- boczek w plastrach
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- rozmaryn
- ziemniaki młode
Plastry schabu należy dokładnie rozbić, posolić i popieprzyć.
Na roladkę nałożyć masło ziołowe.
Na masło dwa plastry boczku surowego
Na koniec ser żółty pokrojony w kostkę, ale można w plastry i tak następnym razem robimy
Zwijamy roladę i kroimy ją ja trzy części, nadziewamy na szpikulce i wkładamy do lodówki.
Jak już rolada będzie na grillu smarujemy ją oliwą z oliwek wymieszaną z rozmarynem. Nie wyschnie wówczas i będzie smaczna i krucha.
Jako dodatek do takiego mięska mogę polecić pieczone ziemniaki, które smakują jak frytki, dzieci były zachwycone.
Młode ziemniaki kroimy w plastry, ale nie przekrawamy do końca, przyprawiamy solą, przekładamy boczkiem i nadziewamy na szpikulce. Gdy będą już na grillu można przesmarować je również taką samą marynatą z oliwy z oliwek i rozmarynu jak mięsko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz