Zimne nóżki Elvisowej
Zimne nóżki Elvisowej? Bynajmniej moje są zawsze gorące :)
Ale mowa tu o galaciku. Na pewno znacie można zrobić na wiele postaci, np wieprzowe lub drobiowe, z takimi czy innymi warzywami. U mnie tym razem z szynką konserwową. Jakiś czas temu wygrałam do przetestowania żelatynę od Cykoria i pierwsze co przyszło mi na myśl to smaczne galaciki.
Jak je zrobiłam? A no tak:
Ale mowa tu o galaciku. Na pewno znacie można zrobić na wiele postaci, np wieprzowe lub drobiowe, z takimi czy innymi warzywami. U mnie tym razem z szynką konserwową. Jakiś czas temu wygrałam do przetestowania żelatynę od Cykoria i pierwsze co przyszło mi na myśl to smaczne galaciki.
Jak je zrobiłam? A no tak:
- Żelatyna od Cykoria
- Mieszanka warzywna (marchew, groszek, kukurydza)
- Z rosołku zostały mi warzywa tj. seler i korzeń pietruszki
- Jajka
- Bulion
- Szynka konserwowa
Mniam bardzo lubie💝💝
OdpowiedzUsuńMniam pyszne
UsuńOj chyba zrobie 😉
OdpowiedzUsuńDo dziela
UsuńMega smacznie wygladaj musimy zrobic
OdpowiedzUsuńDla mnie to byla zawsze zmora, chociaż powiem Wam ze nigdy tego nie jadłam. Mówię dziecku, że żeby czegoś nie lubić trzeba najpierw skosztować, a sama nie skosztowalam nigdy galaretki z warzywami ��
OdpowiedzUsuńO ty :) ale to na serio jest smaczne
Usuń